Kesä on aivan nurkan takana, mikä tarkoittaa sitä, että kohta pääsee eroon pitkien hihojen ja lahkeiden rajoitteista. Mutta joillekin ihmisille se tarkoittaa myös sitä, että iho muuttuu näppyläiseksi ”kanan ihoksi.”

Tämän harmittavan ihonhoito ongelman nimi on Keratosis pilaris, jonka tunnistaa pienistä, kovista punaisista näppylöistä, kuivumisesta ja satunnaisesta kutinasta. Mutta hyvä uutinen on, että se on täysin vaaratonta.

Keratosis pilaris on yleinen ihottuma, joka syntyy, kun ihoon kertyy keratiini nimistä proteiinia, joka tyypillisesti suojaa ihoa infektioilta. Ylimääräinen keratiini voi tukkia karvatupen aukon ja aiheuttaa karkeaa ihottumaa. Ihottuma voi syntyä ihmisen käsiin, jalkoihin ja jopa pakaroihin. Se ei ole infektio, sillä se ei ole bakteerien aiheuttama eikä sieni.

Vaikka ei ole mitään varsinaista tapa estää tai poistaa keratosis pilarista, on olemassa keinoja, jotka auttavat hallitsemaan sitä. Tässä muutamia ehdotuksia:

  • Pese iho hellävaraisesti. Vältä hankaamista sillä tällä on taipumus pahentaa tilaa.
  • Vältä tuoksuvia saippuoita. Valita yksinkertainen puhdistusaine. Saippuat, joissa on vahvoja tuoksuja yleensä pahentavat oireita.
  • Vaihda kuivaamistapaasi. Kun tulet suihkusta taputtele itsesi kuivaksi, älä hankaa. Ja yrittää välttää tiukkoja vaatteita, jos voit.
  • Kokeile erityistä voidetta. Käytä voidetta, joka sisältää on maitohappoa, jota voit ostaa apteekista.
  • Keskustele lääkärisi kanssa ihovoiteista. Retinoidi voiteet tai muut vastaavat tuotteet, jotka sisältävät steroideja voivat auttaa vähentämään tulehdusta.