Tutkijoilla voi olla näyttöä siitä, että meidän persoonallisuudellamme on vaikutusta meidän ruokailutottumuksiimme. Uuden tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka ovat avoimia ja ulospäinsuuntautuneita syövät enemmän hedelmiä ja vihanneksia kuin muut.

Ihmiset, jotka ovat avoimia uusille kokemuksille ja kaipaavat vaihtelua suhtautuvat näillä samoilla asenteilla myös ruokaan. Heidän persoonallisuutensa voi tehdä heistä innokkaampia kokeilemaan uusia hedelmiä ja vihanneksia tai jatkamaan sellaisten kokeilua, joista he eivät aluksi pidä.

Mutta se on myös mahdollista, että terveellisen ruoan syöminen voi saada kenet tahansa tuntemaan itsensä enemmän ekstrovertiksi: runsas hedelmien ja vihannesten syönti johtaa lisääntyneisiin elinvoimaisuuden ja motivaation tunteisiin, jotka ovat keskeisiä extroverttiuden piirteitä.

Joten, haluatko syödä paremmin? Aloita syöminen kuin avoin, ulospäinsuuntautunut henkilö.

Yritä levittää avoimuuden asennetta, erityisesti epätavallisia terveellisiä ruokia kohtaan. Mene kauppaan, kävele käytävillä ja valitse jotain uutta. Toimi kuten avoin ihminen.

Toistuvan harjoittelun on osoitettu ajan myötä muuttavan hieman persoonallisuutta. Joten syöminen seikkailunhaluisesti voi lopulta johtaa lisääntyneeseen seikkailunhaluun yleisesti.

Ja jos avoimempi persoonallisuus ei vakuuta sinua tutkimaan tuotehyllyjä, terveyshyödyt ehkä tekevät sen. Hedelmät appelsiineista papaijaan sisältävät vitamiineja, jotka auttavat ehkäisemään sairauksia, kuten syöpää. Vihannekset, joissa on runsaasti karotenoideja, kuten parsakaali, voivat myös parantaa immuunijärjestelmää.