Riippuen siitä mitä todisteita sinulla on ja kuinka läheinen olet petetyn ystävän tai perheenjäsenen kanssa, ehkä sinusta tuntuu siltä, että sinun täytyy kertoa hänelle asiasta. Muista silti, että ”viestintuojan ampumisesta” tuli sanonta hyvästä syystä, joten sinun kannattaa välittää viesti hyvin varovasti, ja pitää tietyt asiat mielessä ennen kuin teet mitään mitä et voi perua. Alla on viisi asiaa, joita on syytä harkita ennen puhumista.

Luota itseesi

Kuinka pitävää näyttö on siitä, että pettämistä todella tapahtui? Vaikka näet epäilyttävää toimintaa henkilökohtaisesti, se ei välttämättä tarkoita että mitään väärää on tekeillä – monilla ihmisillä on avoimia suhteita, jonka he voivat pitää kumppaninsa kanssa kahdenkeskisenä tietonaan. Joten vältä tekemästä oletuksia, mutta luota vaistoosi. Tämä on tärkeä tilanne, jossa kannattaa hyödyntää intuitio. Etsiä merkkejä, jotka auttavat sinua todentamaan onko jotain todella epämääräistä tapahtumassa, ennen kuin jatkat seuraaviin vaiheisiin.

Anna pettäjälle mahdollisuus

Jos tulet siihen tulokseen, että tapahtunut nostattaa todellakin tarpeeksi kulmakarvoja, jotta sinun on pakko sanoa jotain, harkitse ensin pettäjän lähestymistä ennen ystäväsi puoleen kääntymistä. Ensimmäinen askel tulisi olla pettäjäksi epäillyn lähestyminen ja antaa hänelle mahdollisuus käsitellä asia suoraan. Anna parille mahdollisuus korjata tilanne keskenään. Tämä liittyy enemmän siihen, että pidät itsesi erossa tarpeettomasta draamasta kuin että suosisit pettäjää ystäväsi kustannuksella. Jos hän ei voi selittää tai puolustaa toimiaan, tai on todella vaikeana ja näyttää ponnistelevan keksiäkseen tekosyyn, ja aivan erityisesti, jos hän kieltäytyy kertomasta asiasta ystävällesi – silloin on aika lähestyä ystävääsi itse.