Saatat tietämättäsi aiheuttaa huuliherpeksesi puhkeamisen

Painajaismaisen skenaarion aika: Olet lähdössä tärkeään tapahtumaan tai treffeille. Sinulla on näyttävä uusi asu. Hiuksesi näyttävät hyvältä. Meikkisi on täydellinen. Sinulla on vain yksi ongelma. Tuo pieni kihelmöivä tunne, jonka tunsit huulessasi jonkin aika sitten? Se on huuliherpes täysissä voimissaan nyt, eikä mikään määrä peitevoidetta saa sitä nyt piilotettua.

Vaikka valtaosa ihmisistä, jotka kantavat HSV-1:tä ovat oireettomia, ja vain harvoin, jos koskaan heillä herpes puhkeaa, toisille huuliherpes voi olla kiusallinen vaiva, joka leimahtaa yllättäen. Heille, jotka kärsivät huuliherpeksestä, on olemassa tiettyjä asioita, jotka voivat laukaista puhkeamisen ja vaikka jotkut tekijöistä ovat väistämättömiä, toisia voidaan kontrolloida.

1. Virusinfektio

Virusinfektio on yksi laukaisevista tekijöistä, joka voi olla vaikea välttää. Kuitenkin jotkut asiat, kuten säännöllinen käsien pesu ja sairaiden ihmisten välttely, voivat vähentää mahdollisuuksiasi saada pöpö, joka voisi laukaista puhkeamisen.

2. Kuume

Kuume on toinen laukaiseva tekijä, jota ei ole helppo kontrolloida. Kuitenkin, kuten tulehduksienkin kanssa, hyvä hygienia voi alentaa sairastumisen todennäköisyyttä, ja siten vältät todennäköisemmin kuumeen, joka laukaisee huuliherpeksen puhkeamisen.

3. Stressi

Stressi on yksi laukaiseva tekijä, jota voidaan hallita. Jännitys aiheuttaa myös muita häiriöitä kehossamme, joten sillä, että yrittää pitää stressin kurissa on myös muita hyötyjä kuin pienempi mahdollisuus saada huuliherpes. Kokeile rauhoittavia harjoitteita, kuten meditaatiota tai ajan viettämistä ystävien kanssa.

4. Hormonaaliset muutokset

Osa hormonaalisia muutoksista, jotka ovat omiaan aiheuttamaan huuliherpeksen puhkeamisen liittyvät kuukautisiin, joten niitä ei ole helppoa hallita. Kuitenkin jotkut ehkäisytavat poistavat kuukautiset ja voivat siten myös auttaa hormonaalisien muutoksien kanssa, jotka aiheuttavat joillekin naisille huuliherpeksen kuukautisten yhteydessä.

5. Väsymys

Riittävä unen määrä on tärkeää terveydelle monella eri tavalla. Jos sinulla on huuliherpes, täydet kahdeksan tuntia unta voi auttaa.

6. Altistuminen tuulelle tai auringonvalolle

Kyllä, sääolosuhteet voivat laukaista huuliherpeksen. Huivin tai hupun käyttö kovalla tuulella tai hatun käyttö ja varjoon hakeutuminen aurinkoisina päivinä voivat auttaa.